FER2 Pravila
Pravila foruma
Ako želite nastaviti sa registracijom, najprije morate prihvatiti sljedeća pravila:

Registracija

FER2.net nije službena stranica FERa. FER2.net su pokrenuli studenti i zamišljen je kao vjerni pratioc kroz studij, za pripomoć i kao mjesto za odmor tokom napornog studija. Ovdje možeš razmijeniti mišljenja, razjasniti nejasnoće, pokrpati rupe, naučiti puno toga za prolazak predmeta i dobro se zabaviti i raspraviti s kolegama & kolegicama.

Želimo ti ugodan boravak na FER2.netu, no ne zaboravi da je ova stranica temeljena isključivo na međusobnom pomaganju i kolegijalnosti, svi riješeni zadaci, tutoriali, materijali, informacije - su djelo tvojih kolega/ica -> ako znaš, pomozi! Ako ne znaš, pitaj, i trudi se drugi puta znati više tako da možeš pomoći i drugima!


Napomena: ovo je najvažniji dio pravila. Puna verzija pravila nalazi se u FER2.info tabu koji će vam biti vidljiv nakon registracije!

Registracijom i sudjelovanjem na forumu prihvaćate ova forumska pravila i uvjete njegova korištenja. Administrator zadržava pravo njihovog mijenjanja bez prethodne najave i obrazloženja. Za pojedine podforume ili neka forumska događanja članovi moderatorskog tima mogu donijeti i na forumu objaviti dodatna (posebna) pravila. Članovi moderatorskog tima nisu odgovorni za sadržaj postova (osim svojih) jer su u njima izražena mišljenja i stavovi njihovih autora. Eventualne savjete iz postova koristite na vlastitu odgovornost. Sadržaj koji objave članovi foruma i nakon njihovog eventualnog prestanka sudjelovanja na forumu ostaju sadržani kao njegov sastavni dio.


1. KORISNIČKI RAČUN
Svaki član foruma odgovara za vlastiti korisnički račun. Nije dopušteno posuđivanje niti korištenje tuđih korisničkih računa. Zlouporabe se neće tolerirati. Svako kršenje ovih PRAVILA imat će za posljedicu TRAJNO UKIDANJE KORISNIČKOG RAČUNA.2. POSTOVI I TEME KOJI KRŠE PRAVILA
Post ili tema koji nisu u skladu s forumskim pravilima mogu biti uređeni ili uklonjeni s ili bez prethodne najave ili naknadne obavijesti ovisno od posebnosti situacije i procjene bilo kojeg člana moderatorskog tima. Tema može biti i zaključana ili uklonjena. Za razloge editiranja, uklanjanja ili zaključavanja član foruma može pitati moderatore ili forum managere ISKLJUČIVO privatnom porukom. O tome nema rasprave na forumu i svi takvi pokušaji bit će uklonjeni i tretirani kao daljnje kršenje forumskih pravila.3. PONAŠANJE I DISCIPLINSKE MJERE
Budite pristojni i dobronamjerni u odnosu prema drugima. Imajte na umu da pisanim putem razgovarate sa stvarnim ljudima - svojim kolegama i kolegicama - iako ih ne vidite i iako koriste samo forumska imena.

Svačije mišljenje je dobrodošlo, uključujući i ono koje se ne slaže s drugim mišljenjem ili mišljenjem forumske većine, ispravlja nečiji krivi navod ili kritizira određeni postupak, ali na forumu nije dopušteno vrijeđanje, namjerno izazivanje sukoba, netrpeljivost po bilo kojoj osnovi, neargumentirano iznošenje negativnosti o članovima foruma i trećim osobama, poticanje na agresiju, omalovažavanje, prepucavanje i slična ponašanja koja nisu primjerena normalnoj komunikaciji. Nije dopušteno ni vrijeđanje profesora ili asistenata.

Zabranjeno je iznošenje osobnih podataka i privatnosti o članovima foruma, kao i o svim drugim privatnim ili javnim osobama. Iznimka su slučajevi kad su ti podaci objavljeni u javnim medijima, ali u takvom slučaju treba navesti izvor informacija. Također je dozvoljeno iznijeti osobni podatak o drugom članu foruma isključivo uz njegovo dopuštenje, što treba biti naglašeno u samom postu.

Svi postovi koji krše gore navedena pravila biti će uređeni od strane člana moderatorskog tima uz kratko obrazloženje u samom editiranom postu, ili potpuno maknuti, uz opomenu za kršenje forumskih pravila. U slučaju nastavka takvog pisanja autor će biti ozbiljno opomenut, a u krajnjem slučaju i isključen s foruma.

Nepristojan i vulgaran jezik neće se tolerirati. Takvi postovi će biti uređeni ili obrisani, autor uvredljivih postova bit će upozoren, a u slučaju učestalog takvog pisanja i isključen. Isto vrijedi i za stavljanje slika nepristojnog i vulgarnog sadržaja.

Članovi koji su se registrirali isključivo da na forumu pokrenu svađu i prepucavanje ("trolovi") biti će brzo otkriveni i isključeni iz foruma. Za svaku tešku povredu pravila (prijetnje, teška vrijeđanja, učestalo kršenje nekog manje važnog pravila ... ) - dobiva se trenutni ban.

Najstrože je zabranjeno vrijeđanje po nacionalnoj, rasnoj i religijskog osnovi i za takve ispade dobiva se direktno isključenje, bez mogućnosti žalbe.

Negativne nekostruktivne kritike (vrijeđanja i rasprave bilo kakve vrste) bilo kojeg člana moderatorskog tima na forumu su strogo zabranjene. Kritiku je moguće uputiti ISKLJUČIVO privatnom porukom nadležnom moderatoru ili administratorima.

Probleme s drugim članovima foruma rješavajte ili privatnim porukama ili izvan ovog foruma.

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 03:30 sati.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.